Протест радника "Гоше" испред зграде СО Смедеревска Паланка

Око 200 радника Фабрике шинских возила “Гоша” протестовало је испред зграде Скупштине општине Смедеревска Паланка због тога што у протеклих скоро пет месеци штрајка нико од представника локалне самоуправе није показао никакво инетерсовање за њихове проблеме.

Председник Штрајкачког одбора Милан Вујичић рекао је Фонету да је то био миран протест незадовољних радника, који су два сата безуспешно чекали да им се обрати неко од локалних функционера.

"Председник општине и остали функционери нису нашли за сходно да нам се обрате. Прошло је време избора па им радници вероватно више нису интересантни, а можда мисле и да смо помрли, јер до сада никада нису дошли у 'Гошу' да нас бар подрже", рекао је Вујичић.

Он је истакао да је данашњи протест најава протеста који ће се следеће седмице одржати испред Владе Србије у Београду.

"У уторак, 22. августа, 170 људи организованим превозом креће за Београд. Припремамо и транспаренте са одговарајућим порукама, а биће ту и парола које сигурно не желе да виде и чују", најавио је Вујичић.

Према његовим наводима, данас је упућен проглас свим радницима са позивом да им се придруже на протесту у Београду.

У прогласу смо написали да се ми не боримо само за нас, већ за већа радничка права свих запослених у Србији, казао је Вујичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво