Завршен други састанак о "Фијату", наставак преговора сутра

И данашњи састанак представника Владе Србије, радника и руководства "Фијата" био је конструктиван, сазнаје РТС. За сутра је најављен наставак преговора о четири захтева радника који су се јуче вратили на радна места после 16 дана штрајка.

Прва рунда данашњих разговора почела је током преподнева, да би после једночасовне паузе, око 12.15 почела и друга рунда, која је трајала више од сат времена. 

Како РТС сазнаје, и данашњи разговори радника и руководства били су конструктивни, али остаје договор да се детаљи не износе у јавност.

Министар за рад, запошљавање и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је новинарима, на конференцији за новинаре у Влади Србије о насиљу у породици, да преговори иду у позитивном правцу.

"Договор је да због комплексности не излазимо док се не заврше. Очекујем да ће бити брзо завршени пошто постоје назнаке добре воље и једне и друге стране. Толико могу да вам кажем", навео је Ђорђевић.

Преговори због штрајка у крагујевачком "Фијату" почели су јуче у Влади Србије, где се разговарало од 12 до 17 часова.

Премијерка Ана Брнабић је захвалила учесницима на разумевању и доласку за преговарачки сто.

Након састанка, саопштено је да су представници "Фијата" изазили спремност организовања посебне комисије која ће имати за циљ да се изврши анализа свих процеса рада у тој компанији ради евентуалне оптимизације пословања и исправљања свих могућих недостатака.

Како је наведено, било је речи о четири захтева које је штрајкачки одбор поставио пред руководство те компаније, а преговори се настављају и наредних дана, када ће се о свакој тачки посебно разговарати.

Директори "Фијата су обећали да ће размотрити могућност плаћања накнада радницима за прековремени ноћни рад. Међу захтевима радника је и повећање зарада.

Председник Штрајкачког одбора Зоран Марковић рекао је после јучерашњих преговора да они иду у добром смеру и да се тражи излаз.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи