Отворен нови погон фабрике "Магна ситинг" у Оџацима

У Оџацима је званично почео са радом нови производни погон канадске фабрике "Магна ситинг", који се простире на 10.000 квадрата и у којој ради око 1.200 људи, уз поруку премијера Александра Вучића да је договорено да у њој буде запослено још 550 радника.

Нови погон свечано је отворен у присуству премијера и изабраног председника Србије Александра Вучића, амбасадора Канаде у Србији Филипа Пинингтона, министра привреде Горана Кнежевића, министра за рад Александра Вулина, представника руководства компаније и локалне самоуправе.

Вучић се, по доласку у фабрику, састао са руководством компаније, а затим обишао погон и разговарао са радницима.

"Данас је око 1.100 људи запослено у фабрици, а у складу са договором биће запослено још 550 радника", рекао је Вучић и додао да ће фабрика добити још веће субвенције ако број запослених подигне на 2.500.

Како је рекао, договорено је да путеви у овом делу Србије буду поправљени, јер је то важно и због камиона који долазе у фабрику, али и због запослених.

"Поносан сам на раднике, јер не представљате само себе и своје породице, јер имамо добре вредне и честите раднике који су направили добре резултате за 'Магну'", нагласио је Вучић.

Канадски "Магна ситинг" бави се производњом пресвлака за аутоседишта, а послује у Србији од 2013. године када је у Оџацима отворена прва фабрика од 4.300 квадрата у којој ради 444 радника.

"Магна ситинг" послује у 18 европских земаља.

Како кажу у фабрици, сарађују са локалном самоуправом и спроводе програме "Прва шанса", интерни програм личног раста и развоја запослених, као и програм обуке средњошколаца.

Вучић обећао помоћ "Магни" ако запосле 2500 људи

Премијер Александар Вучић рекао је да је Влада Србије спремна да финансијски помогне компанији "Магна ситинг" у Оџацима, ако буде подигла број запослених до 2.500.

У обраћању присутнима поводом отварања новог погона указао да је у овој компанији у Оџацима тренутно запослено 1.100 људи, да ће, на основу досадашњег договора, број бити повећан на 1.650.

"Искористио сам ову прилику да замолим руководство да подигне број запослених на до 2.500 и тада ће 'Магна' добити још значајније субвенције од Владе, јер желимо да људи из сваког места у околини Оџака имају будућност", указао је Вучић који је најавио да би плате у јавном сектору до краја године могле бити повећане и за 10 одсто.

До сада је, како је додао, Влада уложила у "Магна ситинг" 4,45 милиона евра и никада није било проблема у исплати, а то је било могуће јер немамо проблема са ликвидношћу и солвентношћу.

Нагласио је да је поносан на раднике који су вредни и добри и који су направили изванредан резултат за "Магну".

"Схватио сам као обећање да ћете повећати број запослених на 2.500", поручио је Вучић руководству те компаније у Оџацима.

Приметио је да је међу запосленима видео и људе из Крагујевца који су дошли да раде у Оџаке, те најавио и финансијску подршку државе у реновирања Оџака.

"Ми ћемо послати паре у наредна два месеца да се обнове фасаде. Оџаци и данас су много животније место него раније, има више енергије, а биће још боља будућност", истакао је Вучић обећавши помоћ и у обнављању путева.

Директор фабрике Штефан Петерс каже да је руководство одлучило да прошири објекат на 10.000 квадратних метара.

"Ово је сада наша највећа фабрика у Европи и ускоро ће број запослених бити 1.500", напомиње Петерс.

У разговору са новинарима у Оџацима, Вучић је говорио и о изјавама мандатара за састав македонске владе Зорана Заева, о изјавама Рамуша Харадинаја, као и о наставку дијалога у Бриселу и другим темама. 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво