Вучић: Април без дефицита, већа примања до краја године

Ове године ће буквално сви грађани осетити побољшање, поручио је премијер Александар Вучић у Лесковцу. Наводи да ће држава покушати да годину заврши у плусу, што значи да ће пред крај 2017. бити и повећања плата у јавном сектору, пензија, те повећања минималне зараде и у приватном сектору.

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће држава у априлу бити у суфициту, те да верује да ће цела година бити завршена у плусу, што ће крајем 2017. омогућити повећање плата у јавном сектору и пензија, али и боља примања у приватном сектору.

"Ове године ће буквално сви грађани осетити побољшање", рекао је Вучић у обраћању у Лесковцу на отварању реконструисане пруге Винарце–Ђорђево.

Рекао је да ће април бити завршен у плусу, иако је у складу са плановима са ММФ-ом и у Скупштини Србије предвиђено пола милијарде евра дефицита у прва четири месеца.

"Више од пола милијарде динара смо или уштедели или зарадили", рекао је Вучић.

Навео је да ће држава покушати да, уз враћање ранијих обавеза, годину заврши у плусу, што значи да ће пред крај 2017. бити и повећања плата у јавном сектору, пензија, те повећање минималне зараде и у приватном сектору.

Рекао је да је то постигнуто захваљујући одговорности и озбиљности не државе него грађана, који су показали да верују онима који не нуде лака решења већ знају да се само тешким радом нешто може постићи.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво