Тендер за регулацију Ресаве, ЕУ одобрила 2,7 милиона евра

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић изјавио је да је Европска унија Свилајнцу одобрила 2,7 милиона евра за регулацију реке Ресаве кроз целу територију општине, и како је рекао, то ће бити главни посао у општини наредне године.

"Тендер за ове радове расписан је 19. децембра, а 25. јануара је отварање понуда и одмах после тога очекујемо почетак радова", рекао је Милановић на традиционалном новогодишњем коктелу који је уприличила Скупштина општине.

Средства су из предприступних фондова (ИПА) а инвестиција иде преко Агенција за развој Аустрије (АДА), објаснио је Милановић.

"Очекујемо да се у 2017. години уради гро послова а цео посао буде готов 2018. године", рекао је Милановић Танјугу.

Каже да је реч од око 15 километара тока реке, а регулација подразумева проширење и надвишење корита у самом граду, комплетну реконструкцију корита од уласка реке на територију Свилајнца до улива у Велику Мораву, израду нових насипа кроз град Свилајнац и атаре села Седларе и Субтицу, и потпуну регулацију реке кроз пољопривредно земљиште.

Регулација Ресаве је најбитнији посао за Свилајнац идуће године, подвукао је Милановић и оценио да после ових радова грађани неће имати проблема са изливањем Ресаве, као у мају 2014. године.

Ресава је пре две и по године донела Свилајнцу незапамћене поплаве и нанела штету становништву и привреди већу од 1,5 милијарди динара.

ЕУ је, поред ових средстава за регулацију, до сада помогла Свилајнцу у санирању штета са 1,5 милиона евра.

Милановић је додао да ће други по важности и вредности бити посао на реконструкцији и обнови здравства, где је планирано улагање 200 милиона динара од стране Владе Србије и локалне самоуправе.

Када је реч о овој години, Милановић је рекао "да нема разлога да буде незадовољан урађеним, али се могло више".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво