Лавров о ОЦЕС-у: Економски пројекти за стабилност региона

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров рекао је да је Организација за црноморску економску сарадњу (ОЦЕС) пре свега регионална организација и указао на значај заједничких напора у циљу јачања сарадње на пољу привреде, пре свега инфраструктуре и других области.

Лавров је, на конференцији за штампу, по окончању министарског састанка у Београду, говорио о значају реализације важних економских пројеката и даљег развоја међусобне сарадње, што ће омогућити стабилност читавог региона.

Лавров је, међутим, истакао да се у раду ОЦЕС поштују постојећи формати разговора и да се одвија у оквиру постојећег мандата.

Према његовим речима, за политичка питања постоје други формати.

Захвалио се Србији на председавању и додао да очекује да ће Турска наставити своје шестомесечно предсеавање у истом духу.

Лавров је говорио о значају пројектне сарадње у области енергетике, саобраћаја.

Коментаришући чињеницу да ће се следеће године бити четврт века постојања организације, рекао је да је то прилика да се ради на плановима за будућност.

Руска федерација донирала је ОЦЕС-у милион долара.

"То је важан гест посебно имајући у виду јубилеј наредне године. Захвални смо на усвајвању данашње одлуке, јер ће то бити додатни фактор за унапређење пројектног потенцијала организације", закључио је шеф руске дипломатије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара