Путин: Обнова "Јужног тока" само уз чврсте гаранције ЕУ

Председник Русије Владимир Путин рекао је да је Москва свесна спремности Бугарске да обнови пројекат "Јужни ток", али су за то, како је напоменуо, потребне чврсте законске гаранције Брисела.

"Сада видимо и свесни смо тога да бугарска страна жели да се врати овом пројекту, али ми смо претрпели извесне губитке због одбијања европских партнера да се реализује овај пројекат. Намере сада нису довољне, већ су нам потребне апсолутно чврсте гаранције правне природе. Ниједна од њих сада не постоји", рекао је Путин на заједничкој конференцији за новинаре турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, пренео је Тас.

Бугарски премијер Бојко Борисов је пре неколико дана рекао је да су Софија и Москва договориле формирање радних група које ће пронаћи начин за обнављање радова на два енергетска пројекта, "Јужном току" и нуклеарној централи Белене, известила је јуче њујоршка агенција Блумберг.

"Гаспром" је 2014. године отказао изградњу "Јужног тока" којим је природни гас требало да се допрема до јужних земаља Европе преко Црног мора, након што је ЕУ приморала Бугарску на повлачење из тог пројекта, јер би тај гасовод, како је саопштено, прекршио европске прописе о конкуренцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво