Положен камен темељац за први "Лидл" у Београду

На Звездари положен камен темељац за малопродајни објекат "Лидла" који ће бити површине 2.330 квадратних метара. Завршетак радова планиран је за 1. новембар.

Градоначелник Београда Синиша Мали и директор Дирекције централних услуга "Лидла" Драган Чигоја положили су камен темељац за први малопродајни објекат те компаније у Београду.

Објекат на Звездари, биће површине 2.330 квадратних метара, завршетак радова планиран је за 1. новембар, а радове, како је речено, изводе домаће грађевинске фирме.

Након полагања камена темељца, Мали је рекао да је почетак изградње првог "Лидл" малопродајног објекта у Београду велика вест за град и велика потврда да се точак инвестиција у престоници покренуо.

Најавио је да се током ове године очекује почетак изградње још два објекта "Лидла" – једног у Раковици и другог на Палилули и додао да се нада да ће наредне године почети градња још три до пет њих.

"Покренули смо тај ланац и што је већи број оваквих објеката у Београду, то показује да стајемо раме уз раме са светским метрополама", рекао је Мали.

Према његовим речима, ови малопродајни објекти ће запослити суграђане и домаћу грађевинску индустрију, а такође ће бити створене могућности за велики број домаћих фирми да пласирају њихове производе, али и да их извозе у друге малопродајне објекте "Лидла" у региону.

Зато је, како каже, важно да се сваки дан ради са инвеститорима.

"Ови инвеститори су задовољни брзином којом смо им издали дозволе и изашли им у сусрет да реше проблеме које су имали", навео је градоначелник.

Захвалио је компанији "Лидл" што објекте гради у Београду и Србији.

"Ми ћемо на указано поверење знати да узвратимо, тиме што брзо и ефикасно издајемо дозволе, што радимо са инвеститорима како би запослили домаћу грађевинску индустрију, а град учинили лепшим и бољим", рекао је Мали.

Ускоро изградња тржног центра у Раковици

Синиша Мали је најавио да се у наредних неколико недеља очекује полагање камена темељца за тржни центар Капитол парк у Раковици, а до краја године и почетак рушења зграде бившег Савезног МУП-а у Улици кнеза Милоша.

"У наредном периоду чека нас изградња великог тржног центра у Раковици, уместо старе фабрике 'Рекорд' биће Капитол парк, а очекујемо постављање камена темељца у наредних неколико недеља", рекао је Мали.

Говорећи о згради Савезног МУП-а у Улици кнеза Милоша, Мали је навео да су решени сви проблеми, да постоји инвеститор, те да се до краја године очекује почетак рушења тог објекта.

"Они велики пројекти који су били по фиокама, закочени, полако се реализују и полако улепшавамо град", рекао је Мали.

Додао је да ће инвеститор врло брзо изаћи и да предлогом новог изгледа зграде БИГЗ-а, којим ће, како је рекао, бити потпуно измењен изглед тог дела града.

"Неке ствари се померају, покрећемо домаћу грађевинску индустрију, а с друге стране улепшавамо град", рекао је Мали.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво