Читај ми!

Јашаревићу одређен притвор

Вехабији Мевлиду Јашаревићу одређен притвор до 30 дана. Јашаревић, који је у петак извео терористички напад на америчку Амбасаду у Сарајеву, рекао да не признаје суд и да ће се бранити ћутањем.

00.16 - Полиција БиХ претреса село Ошве код Маглаја у којем живи око 50 вехабија. 

Суд Босне и Херцеговине одредио је притвор до 30 дана вехабији Мевлиду Јашаревићу који је у петак извео терористички напад на америчку Амбасаду у Сарајеву, преноси Sarajevo-x.com

Јашаревић, који је после саслушања пребачен у централни затвор у Сарајеву, рекао је да не признаје тај суд и да неће ништа да каже већ ће се бранити ћутањем.

Тужилаштво БиХ остало је при свим својим предлозима о одређивању притвора, док одбрана сматра да је притвор могао бити замењен мерама забране.

Јашаревић је на носилима из Клинике за ортопедију у Сарајеву однет у зграду Суда БиХ.

Током пребацивања Јашаревића, на Клиници за ортопедију владало је "опсадно стање" – на улазу су стајала два наоружана специјалца, а припадници Судске полиције БиХ носили су аутоматске пушке, јавља портал Sarajevo-x.com.

Јашаревић је, према писању сарајевског портала, био смирен, благо подигнуте главе и уопште није обраћао пажњу на полицајце и бројне новинаре и фоторепортере.

Тужилац Тужилаштва у БиХ упутио је предлог Суду БиХ за одређивање притвора у трајању од 30 дана.

Тужилаштво је притвор затражило због опасности да Јашаревић побегне, сакрије доказе, утиче на сведоке или саучеснике, али и због сумње да би могао да понови исто или слично кривично дело.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво