Обнова Ферхадије у Бањалуци

Ферхад пашина џамија у Бањалуци поново се гради. За њену обнову потребно је 15 милиона конвертибилних марака.

До сада је у Бањалуци обновљено дванаест џамија, а у току је изградња најпознатије Ферхад Пашине џамије. За њену обнову потребно је 15 милиона конвертибилних марака.

Ферхад пашина џамија била је један од симбола града на Врбасу. Сада се поново гради и то на исти начин као и пре 500 година. Не користи се гвожђе и нема цемента. Уграђује се исти камен од којег је била и направљена.

"Најважније да се Ферхадија врати овом граду. Настојимо јој дати изглед који је некад имала", рекао је председник Исламске заједнице Касим Мујичић. 

У Ријасету сами не могу да обезбеде потребна средства за изградњу. Зато кажу да је свака донација добродошла. А помогле су Владе САД, Немачке, Федерације, али и власти Катара.

"Влада РС је прва помогла, односно премијер Милорад Додик", рекао је бањалучки муфтија Едхем Чамџић.

Обнову Ферхадије али и других џамија, подржавају и Бањалучани.

Када ће градња највеће бањалучке џамије бити и завршена, у Ријасету још не знају. Посао је, кажу, веома сложен и на изградњи раде тимови стручњака.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво