Хрватска: Извини Јиржи

Хрватска жали због напада на редитеља Јиржија Менцла у Дубровнику. Чешки "оскаровац" добио батине док је снимао документарац "Волим Хрватску".

Хрватска изражава жаљење због прошлонедељног напада на редитеља Јиржија Менцла у Дубровнику.

Чувени редитељ је у Дубровнику снимао документарац "Волим Хрватску", када су га напали власници једног ресторана, пошто је камерман из његове екипе заклонио рекламу тог објекта. У свађи која је потом настала, Менцла је ударио власников син.

Менцл инцидент није пријавио хрватској полицији, али да су полицијски службеници и поред тога, обавили разговор с власником угоститељског објекта који је напао режисера и делом његове сниматељске екипе.

Реагујући на писање чешких медија, који препоручују Чесима да због таквих инцидената не путују у Хрватску, хрватско Министарство спољних послова у саопштењу истиче да је реч о појединачном инциденту који је прошао без тежих последица.

Менцлу је извињење прво упутио министар туризма Хрватске Дамир Бајс. Он је рекао да је "непримерено да се тако што деси осведоченом пријатељу Хрватске", пошто је редитељ, на позив из Хрватске, дошао да снима документарне филмове о хрватском туризму.

Јиржи Менцл је до сада више пута долазио у Дубровник где је приликом Дубровачких летњих игара режирао позоришне комаде "Хамлет" и "Немоћника у памети".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво