Четири мртва у обрачуну код Скопља

Четворица шверцера оружја убијена у обрачуну са македонском полицијом, недалеко од места Радуша, код Скопља. Специјалци пресрели комби у коме се налазило оружје, шверцери отворили ватру.

Нови обрачун македонских полицајаца и албанских одметника. Код села Радуша, убијене четири особе, двојица македонских држављана и један Албанац из Приштине. Идентитет четвртог погинулог још није утврђен.

Пуцњава је трајала више од три сата, а после акције, полиција је ухапсила двојицу шверцера.

Пуцњава између специјалаца и групе одметника почела је у ноћи између уторка и среде, када је полицијска патрола покушала да заустави комби, недалеко од села Радуша, али су особе које су се налазиле у возилу отвориле ватру на полицију.

У пуцњави су убијена четворица одметника, а оружје је пребачено у полицијски магацин. У комбију су пронађене три ручне бомбе, три комплета ручних бацача, шест аутоматских и полуаутоматских пушака, снајперска пушка, експлозив, 12 минобацачких пројектила, униформе и амблеми ОВК.

Полиција је, за сада, успела да идентификује тројицу погинулих.

У акцији полиције убијени су Џафер Шаља из Приштине, који је у Македонији осуђен на девет година затвора због напада на полицајца и шверца оружја, и македонски држављани Кемал Фејзула и Шабан Зејнели, први из скопског села Грчец, а други из тетовског села Мерово.

Зејнели је. такође, оптужен и за "Случај Маврово", односно за мучење и сексуално злостављање неколико радника, Македонаца, током сукоба 2001. године.

Портпарол македонске полиције Иво Котевски је, такође, рекао да су убијени и ухапшени носили црне униформе са ознакама Националне ослободилачке армије, македонске подружнице Ослободилачке војске Косова. Обе те формације имају исту скраћеницу - УЧК.

Македонска министарка унутрашњих послова Гордана Јанкуловска рекла је да је полицијска акција почела после информација да се спрема пребацивање оружја у Македонији, па су специјалци упућени да пресретну црни комби "мерцедес спринтер".

Полиција у Приштини нема никакве информације о инциденту, рекао је портпарол косовске полиције Беки Келани.

 

Крај око села Радуша и Рашће, током ноћи, блокирале су јаке полицијске снаге, а од јутра тим пределом патролирају хеликоптери.

Пут између та два села био је потпуно блокиран до јутрос у 8 часова.

Пре две недеље, македонски специјалци сукобили су се са сличном групом одметника недалеко од места Блаце, и у том сукобу повређен је један од шверцера, а полиција је пронашла пет скровишта напуњених ракетама, бомбама, ручним бацачима и разним другим оружјем и опремом.

После те акције, косовска полиција је ухапсила седам особа за које се сумња да су из Македоније побегле на Косово, али њихов идентитет није саопштен.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво