Читај ми!

Милановић: Додикова иницијатива је добронамерна

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је у Сплиту да сматра добронамерном иницијативу српског члана Председништва Милорада Додика да о будућности БиХ треба да разговарају званичници Турске, Србије и Хрватске.

Зоран Милановић је рекао да Дејтонски споразум, чији су гаранти Хрватска и Србија, није пропао, али се, истакао је, не поштује.

"Тумачим је (иницијативу), нећете веровати, добронамерно. Одређене политичке опције у БиХ оптужују Хрватску за злочиначки подухват, то раде два члана Председништва – представник Бошњака и представник Хрвата", рекао је Милановић новинарима, пренели су хрватски медији.

Милановић, међутим, сматра да Додикова иницијатива није реална, јер би требало сви да је прихвате, а да остали чланови Председништва БиХ не мисле као Додик.

Подсетио је да је Алија Изетбеговић примио највише одликовање и то им је, казао је, тада било добро, а његови наследници данас говоре да Хрватска жели да раскомада Босну.

"Не тражимо пуно, само оно што је записано у Дејтонском споразуму. Није реално, јер ова двојица (Комшић и Џаферовић) то не желе", рекао је Милановић. Мислим да Додик више указује да ово није одрживо", казао је Милановић.

Додик је у недељу позвао Милановића да заједно с колегама из Турске и Србије посредује у преговорима о будућности БиХ, рекавши да су досадашњи међународни представници изгубили његово поверење јер су заступали интересе Бошњака.

"Ако је могуће да у констелацији Ердоган, Вучић, Милановић разговарамо, разговараћемо. Ако не, видећемо", рекао је Додик новинарима.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво