Читај ми!

Годишњица "Бљеска" – Милановић и Пленковић одвојено у Окучанима

Поводом обележавања 26. годишњице операције "Бљесак", током које су страдали српски цивили у Западној Славонији, међу којима жене и деца, хрватски председник Зоран Милановић и премијер Андреј Пленковић одвојено су у Окучанима одали почаст припадницима хрватских снага који су погинули у операцији.

Зоран Милановић је у Окучанима положио венце код споменика Кристална коцка ведрине. 

"На данашњи дан прије сад већ пуно година хрватски јунаци су одлучношћу, знањем, стрпљењем и храброшћу ослободили овај дио Хрватске и након акције Масленица 1993. године омогућили да се неколико мјесеци касније, у коловозу 1995. године, Хрватска коначно споји и ослободи", рекао је хрватски председник.

Андреј Пленковић није желео да коментарише одвојено полагање венаца, додајући да је важно да су сви ту, за разлику од прошле године, пренео је портал Индекс

Рекао је да су дошли још једном да одају почаст "хрватским херојима". "Желим захвалити свима њима, њиховим суборцима, обитељима погинулих бранитеља, онима који су рањени", истакао је Пленковић.

Прошле године Зоран Милановић и Андреј Пленковић су положили заједнички венац, али је хрватски председник демонстративно напустио церемонију пошто су се појавили неки ветерани у мајицама ХОС-а на којима је био утиснут и усташки поздрав "за дом спремни".

У акцији "Бљесак" за само 36 сати из Западне Славоније у планском удару хрватске војске убијена су 283 Србина, а протерано 15.000.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво