Јосиповић очекује Тадића на инаугурацији

Новоизбарани председник Хрватске Иво Јосиповић очекује да ће председник Србије Борис Тадић бити међу званицама на његовој инаугурацији, 18. фебруара.

Хрватски председник Иво Јосиповић изјавио је да очекује да ће председник Србије Борис Тадић бити међу званицама на његовој инаугурацији, 18. фебруара.

"Управо се ради на списку страних званица за инаугурацију. Верујем да ће српски председник бити међу њима", рекао је Јосиповић у интервјуу "Јутарњем листу".

Медији су такође пренели да би председник Србије могао да присуствује Јосиповићевој инаугурацији, али таква информација није добила и званичну потврду.

На питање шта ће учинити да поправи односе са Србијом, које је, како је одлазећи председник Стјепан Месић додатно затегао одласком на Косово и помиловањем Синише Римца, Јосиповић је одговорио да су му односи са суседима један од приортета јер о њима непосредно зависи сигурност Хрватске.

"Такође, сарадња са суседима важна је и због наше привреде јер смо претежно извозно оријетирани на те државе, а очекујемо и долазак нових туриста", изјавио је Јосиповић.

Новоизабрани председник Хрватске такође је, у светлу најаве промене односа са Србијом, пре два дана изјавио да би Хрватска, уколико Београд прихвати преговоре о несталим особама, суђењима за ратне злочине и враћању културног блага које је нестало током рата, могла да преиспита одлуку о тужби за геноцид против Србије.

Јосиповић је истакао да "не види разлог да се настави са тужбом за геноцид ако би Београд прихватио ове услове".

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво