Милошевић: Следеће недеље ћу знати да ли идем на обeлежавање "Олује"

Потпредседник хрватске Владе Борис Милошевић из Самосталне демократске српске странке (СДСС), каже да одлука о његовом одласку на прославу годишњице акције "Олуја" још није донета, али да је спреман на сваки гест који би побољшао статус српске заједнице у Хрватској и атмосферу у тамошњем друштву.

Милошевић оцењује да би тај гест био важан будући да никада високи представник СДСС-а није био у Kнину током обележавања годишњице "Олује".

"Ова Влада може јамчити смањење тензија у друштву. Досадашњи владајући наративи и код Срба и Хрвата ишли су на раздвајање. Мој одлазак или неодлазак у Kнин за многе ће значити погрешку", рекао је Милошевић за хрватски сервис регионалне телевизије Н1.

Милошевић наглашава да је за већину Срба "Олуја" трауматично искуство. Не могу заборавити невине цивиле убијене након саме акције", додао је Милошевић.

Одлука о доласку у Kнин на прославу 25. годишњице "Олује", како је рекао, биће донета најкасније почетком следеће недеље.

"Ако је мој долазак гест, имам желудац за сваку врсту геста за коју сматрам да би побољшала статус моје заједнице", истакао је Милошевић.

Милошевић је, поред осталог, рекао да ће као потпредседник Владе Хрватске радити на изради оперативног програма за националне мањине, али и свим стратешким документима за људска права.

Осврнуо се и на питање усташког поздрава "За дом спремни".

"То је тешко питање које идеолошки ствара поделе у друштву", рекао је Милошевић.

Сматра да би требало ићи према забрани, иако каже да је свестан да нема довољно воље за то.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво