Марковић: Нема љутње кад је у питању национално здравље

Коментаришући одлуку Србије да забрани слетање авиона "Монтенегро ерлајнса" на аеродром "Никола Тесла", премијер Душко Марковић саопштио је да је то одлука Србије коју ће Црна Гора поштовати. Рекао је и да прате ситуацију у Србији и да ће српски држављани бити добродошли када се здравстена ситуација у тој земљи побољша.

Црногорски премијер Душко Марковић рекао је у оквиру "премијерског сата" у Скупштини да је Црна Гора уважавајући смернице Европске комисије одлучила да се проблему попуштања мера посвети системски.

"Никоме несмо рекли да грађани наши могу да иду у земље према којим смо ми отворили границе јер то не зависи од нас. У потпуности смо свесни да је укидање ограничења неопходно за привредни опоравак. Нема љутње када је у питању национално здравље. Желимо да Србија из ове ситуације изађе што пре", рекао је Марковић.

Додао је да се Србија успешно носи са епидемијом и у Влади се надају да ће се то десити брже него што стандарди говоре.

"У том тренутку ми ћемо бити отворени за српске држављане. Они су, ако желе бити, добродошли у Црну Гору. Њихова је одлука да забране летове Монтенегро ерлајнса на српски аеродром, поштујемо, видећемо шта стоји иза тога и колико ће трајати. Ово је самостална независна одлука Србије", казао је Марковић подсећајући да се Црна Гора није љутила на забрану извоза пшенице.

Након тога је уследила полемика између Душка Марковића и Милана Кнежевића из ДФ да ли је, када је казао да би протерао Црногорце из Србије, мислио на све грађане Црне Горе или "тајкуне и државне функционере", уз добацивање осталих посланика ДФ-а.

Кнежевић је тражио паузу да се утврди шта је говорио, што није дозволио Иван Брајовић, председник парламента, поручујући да може добити стенограм.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво