Шарец: Словенија спремна на затварање граница због коронавируса

Словеначки премијер Марјан Шарец изјавио је да је Словенија спремна и да затвори границе уколико се појача ризик уноса коронавируса, јављају словеначки медији.

Председник словеначке владе Марјан Шарец рекао је новинарима да ће "због ширења коронавируса Словенија затворити границе буде ли потребно, односно спроводити мере које су сразмерне и одговарајуће приликама до којих може доћи".

Према речима премијера у оставци, словеначка влада и здравствене институције дневно прате догађаје због вероватног ризика да ће се вирус појавити и у Словенији.

Здравствене власти у понедељак су потврдиле да је укупно 13 људи до сада у Словенији било тестирано на нови коронавирус и да су сви тестови показали негативан резултат.

У тзв. кућном карантину су два пара која су прошле недеље у Словенију пребачени с крузера "Дајмонд принцес", а тестови спроведени пре тога у Јапану и Словенији показали су да нису заражени. Они се добро осећају и немају симптоме болести. 

Постоје и сценарији за даље активности, па и ангажовање цивилне заштите и полиције, ако би дошло до већег броја оболелих, но све те мере треба да буду примерене развоју ситуације.

За четвртак је предвиђено да влада о ризику ширења вируса расправља и на својој редовној седници, у контакту је са властима у суседним државама, а и Словенија ће се одазвати на састанак који је с колегама премијерима из суседних држава најавио премијер Италије Ђузепе Конте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи