Крузер у Јапану – савршен инкубатор за развој коронавируса

У Јокохами је откривено да је на крузеру, на коме је остало око 1.200 људи, још 57 особа заражено вирусом корона, а трећа особа је изгубила живот. На броду је и 11 наших држављана. Премијер Шинзо Абе ангажовао је све расположиве снаге, јер су случајеви корона вируса забележени широм Јапана.

Упркос надама, посада данас није напустила брод који је за време карантина постао савршен инкубатор за развој коронавируса. Са данашњим новим бројевима испашће да је због специфичности простора једна особа пренела вирус на њих 691, скоро па четвртину људи који су били на броду.

Наших троје сународника су успели раније да се евакуишу, осталих 11 не зна се када ће.

Репортер РТС-а каже да је имао сам увид у поподневно обраћање капетана, као и да ни он сам не зна шта да каже посади, осим то да им је продужено време слободне шетње по променадној палуби. Наравно, храбри их да издрже.

Премијер Јапана Шинзо Абе није храбрио своје људе, упозорио их је да можда тек следи права епидемија.

"Морамо да се припремимо на могућ скок броја пацијената. Морамо да направимо нови здравствени оквир који би спречио да се инфицирани људи да се озбиљно разболе", поручио је Абе.

Данас је јапански национални празник, рођендан цара Нарухита. Први откад је заменио оца. Ипак, због коронавируса – нема свечаности.

"Желим да изразим солидарност са људима који су заражени новим вирусом и са њиховим породицама. Надам се да ће епидемија ускоро проћи и да ће се Олимпијске игре успешно одржати", рекао је јапански цар Нарухито.

Јапанска здравствена администрација имала је озбиљан пропуст, јер је откривено да су раније 23 особе са крузера пуштене без икаких тестова. Сви они живе у Јапану и одређен им је нови карантин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво