Бошковић: Биће ми задовољство да вратим орден СПЦ

Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић рекао је да ће му бити задовољство да вратим орден Српској православној цркви, да му га не морају одузимати, посебно када је, како каже, видео коме су све тај орден дали.

Предраг Бошковић је казао да га не чуде изјаве митрополита Амфилохија, будући да се, како наводи, у последње време понаша више као бизнисмен него као свештено лице, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

"Оно на шта сам посебно поносан је то што се моји и политички ставови Риста Радовића дијаметрално супротно разилазе. У емисији 'Свједок Божје љубави' могли смо да видимо доста материјала кога то он подржава и благосиља", оценио је Бошковић.

Бошковић је нагласио да орден СПЦ није ни тражио, те да је био у Одбору Рудника угља Пљевља, када су помогли финансирање неколико верских објеката.

"Изузетно сам поносам на то што смо тада радили и да сам данас у прилици, сигурно бих исто урадио и помогао изградњу вјерских објеката, или обнову постојећих, било гдје на територији Црне Горе", поручио је Бошковић.

Бошковић је оценио да је безбедносна ситуација у Црној Гори стабилна и да су државни органи и у прошлости знали да се изборе са изазовима који су били много сложенији с аспекта безбедности.

"Сигуран сам да имамо и снаге и капацитета да све ово превазиђемо на миран и достојанствен начин и у складу с оним праксом која се баштини у развијеним европским државама, породици народа којој Црна Гора тежи", казао је Предраг Бошковић, гостујући у Дневнику РТЦГ.

Додао је и да је позвао начелника Генералштаба Војске Црне Горе Драгутина Дакића и честитао му на ставу и изјави да се од војника очекује да брани државу у складу са законима и Уставом.

"Ако добро прочитате изјаву, видјећете да је он рекао да је слобода вјероисповијести основно људско право сваког појединца и да ће заштитити било појединца било Војску у цјелини од злоупотребе у било које, политичке или вјерске сврхе", казао је Бошковић.

Министар одбране је поручио да Црна Гора има војску која је одана држави и која је спремна да заштити територијални интегритет и државни поредак.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво