Бошковић: Нећемо толерисати ескалацију протеста и сукобе

Све ово што се догађа у вези са Законом о слободи вероисповести прерасло је у политички обрачун с државом и њеним сувереним правом да уређује унутрашња питања, изјавио је министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић.

Предраг Бошковић је у интервјуу за Побједу истакао да је Влада одлучна у намери да не толерише ескалацију протеста и било коју врсту сукоба.

Бошковић каже да је безбедносна ситуација у Црној Гори стабилна.

"Надлежни ресори, а ту пре свега мислим на Управу полиције и њене припаднике, свакодневно прате дешавања и учиниће све како би се сваки грађанин, без обзира на верску, националну или политичку припадност осећао безбедно и своје дневне активности обављао несметано. Сходно томе, актуелна ситуација у земљи не захтева ангажовање припадника Војске Црне Горе, која обавља своје редовне мирнодопске активности", навео је Бошковић.

На питања да ли су са партнерима у НАТО-у разговарали о ситуацији у Црној Гори, Бошковић је рекао да са њима разговарају у континуитету о свим изазовима кад је Црна Гора у питању.

Бошковић је рекао да "свједочимо незапамћеној, веома интензивној кампањи напада на Црну Гору од Србије са свих нивоа подржане радикалним елементима на политичкој и вјерској сцени Црне Горе".

"И из тог разлога смо стручну тј. експертску подршку затражили од наших партнера, а са циљем јачања националних капацитета за препознавање и разумијевање пријетњи, а затим и за ефикасније суочавање и одвраћање истих", рекао је Бошковић, преноси РТЦГ.

Он је објаснио да су од експерата из НАТО земаља, који су упознати са дешавањима у Црној Гори, као и са веома интензивном кампањом дезинформисања која се води против државе, добили веома корисне савете и смернице који им помоћи у јачању институционалних капацитета за суочавање са хибридним претњама, као и приликом израде потребног правног оквира у тој области.

"Том приликом експерти су позитивно оцијенили проактиван приступ који црногорска Влада има према овом питању и нагласили да Црна Гора као пуноправна и равноправна чланица Алијансе у сваком тренутку може рачунати на подршку земаља чланица НАТО-а, а у складу са темељним принципом солидарности на којем почива савезништво", навео је Бошковић. 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво