Пленковић очекује тврду кохабитацију са Милановићем

Хрватски премијер и председник ХДЗ-а Андреј Пленковић честитао је Зорану Милановићу (СДП) на изборној победи рекавши да очекује тврду кохабитацију у складу с Уставом и законом.

"Имамо ми дугу историју односа, а ову недавну, коју је својим изјавама он (Милановић) зачинио на начин на који ја нисам 2016. и не бих иначе, али разговараћемо и о томе", рекао је Андреј Пленковић.

Захвалио је актуелној председници и кандидаткињи ХДЗ-а Колинди Грабар-Китаровић на њених пет година мандата, као и свим члановима странке који су у кампањи дали све од себе да она освоји још један мандат, преноси Хина.

На питање јесу ли овим резултатима председничких избора упућене поруке и њему, председник ХДЗ-а је рекао да ће странка анализирати резултате тих избора и разлоге зашто се то догодило.

Сматра и да чињеница да је у другом кругу председничких избора било више од 4,6 посто неважећих листића показује да је део хрватских бирача тенденциозно поништио своје листиће, као и да, да њих није било, дошло би се на "свега десетак хиљада гласова разлике".

Након 99,85 посто обрађених бирачких места, бивши премијер освојио је 52,70 одсто, односно 1.031204 гласа, док је Грабар Китаровићева добила 47,30 односно 925.764 гласова.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 06. јан 2020, 13:10) - anonymous Lala [нерегистровани]

Kolko vidim,

Ovi i kad su goli na kiši ne priznaju da su mokri .

(понедељак, 06. јан 2020, 12:38) - anonymous [нерегистровани]

Predsednik i premijer

Ipak je to samo medjuhrvatski odnos.