Кнежевић: Вучић одржао историјски говор

Представник црногорског Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је да је разумео сваку реч коју је српски председник данас упутио српском народу, региону и међународној заједници, али и да се нада да су и они разумели.

Милан Кнежевић оценио је као историјски данашњи говор председника Србије Александра Вучића.

Вучић је, каже Кнежевић за Танјуг у телефонском разговору, саопштио истину о антисрпској политици Подгорице.

"А то је да је од 2006. године, од када је Црна Гора стекла независност на покраденом референдуму, до данашсњег дана у Црној Гори на делу један антисрпски пројекат, у коме покушавају да изграде неку нову државу, а да се Срби представе као дестабилизујући елемент", рекао је Кнежевић.

Према његовим речима, покушај дискредитације доласка председника Србије у Црну Гору је наставак те антисрпске политике.

Уверен је да је Вучић својим говором послао снажну поруку да "оних којих је 30 одсто у Црној Гори, који су градили државу, који су утемељени у духовном, историјском и културном смислу" сигурно имају где да се обрате и да имају подршку.

"Ако је неко мислио да ће Србија бити крива зато што председник Вучић жели да Бадњи дан проведе поред свог народа, а не са Милом Ђукановићем или неким из владајућег режима, онда се ради о једној поремећеној свести", рекао је Кнежевић.

"Срби заступљени једино у затворима"

Оценио је и да је невероватно да се Срби, којих има 30 одсто у Црној Гори, не налазе ни на једној државној функцији, нити на неком месту одлучивања, а да су једино заступљени у затворима јер бране интересе српског народа.

"А када неко из Србије укаже на тај проблем, он је одмах издајник или човек који жели да дестабилизује Црну Гору", рекао је Кнежевић.

Како је указао, то је отишло дотле да се Црна Гора као држава жалила НАТО алијанси очекујући да ће се, како каже, активирати цлан 5. северноатлантског уговора, како би се кренуло у обрачун са Србијом.

"Међутим, сви они који траже да НАТО реагује биће да су у Београду, Новом Саду, Златибору. Када би сад направили списак државних функционера који у Србији прослављају новогодишње и божићне празнике, видели би да је у влади, председништву и државној управи више њих у Србији него што је остало у Црној Гори и плашим се да не би имао ко да је одбрани", закључио је Кнежевић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се