Јак земљотрес погодио БиХ, тресло се у Сарајеву и Бањалуци

Земљотрес јачине 4,8 јединицa Рихтерове скале потресао је централно подручје БиХ, забележио je Евромедитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ). Подрхтавање тла осетило се и околини Сарајева и Бањалуци. Није било веће штете на терену.

Померање тла је регистровано у 15.13 по локалном времену, а епицентар се налазио 85 километара северозападно од Сарајева, односно 14 километара од Турбета, у централној Босни и Херцеговини.

Евромедитерански сеизмолошки центар је у почетку забележио да је земљотрес био јачине 5,1 по Рихтеровој скали, али је касније коригована на 4,8 јединица.

Земљотрес се осетио у већем делу БиХ. Према дојавама са терена посебно се осетио на подручју Травника, у Бањалуци, Теслићу, Зеници и Витезу, преноси Кликс.

Фахрудин Солак, директор Федералне управе цивилне заштите, рекао је за портал Радио Сарајево да није било веће штете на терену.

Епицентар земљотреса био је на дубини од десет километара у близини Турбета.

Портал travnicki.info пише да је у околини Турбета причињена материјална штета и да су оштећени зидови, димњаци и кровови објеката.

Ово је најјачи земљотрес који је погодио Босну и Херцеговину у протеклом периоду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво