Хан: Наградити достигнућа Северне Македоније

Европски комесар Јоханес Хан изразио је наду да ће лидери ЕУ сутра или у петак дати зелено светло да се Северној Македонији али и Албанији одобри почетак преговора о чланству.

Хан је то изјавио Бриселу после састанка са премијером Северне Македоније Зораном Заевом и шефом македонске дипломатије Николом Димовим.

Хан је поздравио достигнућа Северне Македоније и атмосферу сарадње у парламенту коју је са својим тимом створио премијер Заев, објављено је на сајту Европске комисије.

"Мислим да као Европљани ми треба да одамо признање тим напорима и достигнућима", додао је Хан.

Европски комесар је указао и да би отварање приступних преговора за Северну Македонију и Албанију такође било снажан сигнал и подстицај за читав регион.

Хан је додао "да ако сви напори које је Северна Македонија успешно учинила не буду ваљано награђени, онда, на пример, нема подстицаја ни за Србију и Косово да уђу у суштински дијалог о будућности коегзистенције".

"Једини прави разлог да то учине је кредибилна европска перспектива", закључио је Хан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво