Пленковић о забрани: Ових Вулинових 11 очито заборавили прописе

Премијер Хрватске Андреј Пленковић коментарисао је то што је хрватска полиција на граничном пријелазу Бајаково са Србијом зауставила српску војну делегацију која је кренула у Јасеновац.

"Да обавијестимо хрватску јавност. Јутрос негдје око 6 сати и 30 минута хрватска полиција је на граничном пријелазу Бајакову спријечила улазак 11 војника с подручја Србије на подручје Републике Хрватске. Ненајављеног, непријављеног и недоговореног доласка како би боравили на подручју Јасеновца", рекао је Планековић, а преноси Н1.

Сматра да је реч о покушају који "очито није имао комеморативни карактер" већ је то, каже, била намеравана провокација како би се изазвао инцидент.

"Таква пракса је противна међународноме праву и за нас је као државну неприхватљива и ми је као држава најоштрије осуђујемо", додао је Пленковић.

Било би нормално, истиче, да су власти Србије најавиле долазак.

"Ових Вулинових 11 који су хтјели доћи у Хрватску очито су заборавили прописе и међународно право. Све остало је класична вјежба политикантства и дизања тензија између Хрватске и Србије. Очекујемо да држава Србија с респектом третира РХ и Хрвате у Србији", закључио је Пленковић.

Подсетимо, делегација Војске Србије, у којој су биле старешине са Војне академије, кадети и питомци Војне гимназије, требало је да присуствује обележавању дана Јасеновачких новомученика, али их је хрватска полиција у томе спречила.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара