ФПО Штрахеу одузела Фејсбук страницу

Слободарска партија Аустрије (ФПО) свом некадашњем лидеру Хајнц Кристијану Штрахеу одузела је администраторска права његове "Фејсбук" странице.

За Хајнц Кристијана Штрахеа, који је морао поднети оставку на све политичке функције након објављивања снимака са Ибице од пре две године, на којима је наводној рођаци руског милијардера обећао државне послове за финансијску подршку његовој странци, Фејсбук је важан инструмент за комуникацију са присталицама.

Свакодневно Штрахе преко Фејсбука комуницира са својих око 800.000 пратилаца и износи своје мишљење о актуелној политичкој ситуацији.

Према писању дневника Хојте, странка је одлучила да му одузме администраторска права чиме убудуће може да поставља поруке на Фејсбуку, преко актуелне стране, само након одобрења партије.

Одмах након оставке било је расправа да ли страница припада њему или странци.

Штрахе је тврдио да је то увек била његова лична страница, али у странци су многи указивали да је она у власништву странке, која се помиње у импресуму.

Иначе у странци, након сазнања о новој истрази против Штрахеа, овај пут у вези са постављањем својих људи у "Казинос Аустрија", све је више оних који не би желели да се он врати у политику како је планирао.

Наиме, Штрахе је од одласка увек говорио да ће се вратити на политичку сцену чим расветли све око афере "Ибица".

Сада, како у савезним страначким органима, а тако и у Бечу, где је имао највећу подршку, све су гласнији чланови који не желе да се врати, јер страхују од откривања даљих афера, а тиме наношењу даље штете ФПО.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво