Нови снимак из случаја "Рекет", чује се глас тужиоца Катице Јаневе

Италијански портал "Верита" објавио је нови видео-снимак о случају "Рекет" у Северној Македонији у коме се, током телефонског разговора шоумена Бојана Јовановског – Бокија 13 и скопског бизнисмена Јордана Камчева, чује и глас шефице Специјалног тужилаштва у Северној Македонији Катице Јаневе.

Македонски шоумен Бојан Јовановски у сарадњи са бизнисменом Зораном Милевским изнудио је од бизнисмена Камчева више од милион евра у замену за ослобађање од притвора, обећавши да Јанева неће захтевати продужење мере притвора.

 На снимку Јанева говори Камчеву "да не брине ништа, јер ће све бити океј", преноси портал "а1он".

За Јаневу важи да је блиска владајућој структури у Северној Македонији, те се и македонски премијер Зоран Заев у неколико наврата чврсто супротставио македонској опозицији која је захтевала смену Јаневе због, како су наводили, рада у интересу владајуће елите.

Македонски новинар Бранко Геровски у свом тексту за портал Плусинфо наводи да је и македонски премијер Зоран Заев знао да постоје необориви доказе о "бомбашком милионском рекету и о умешаности Катице Јаневе у афери".

Геровски додаје да је у међувремену постало јасно да је прикривање тог скандала немогуће, те да су због тога осумњичени и притворени Бојан Јовановски и Зоран Милевски, док је Катица Јанева поднела оставку.

Власник италијанског портала Верита Ларис Гајзер, који је објавио снимке, рекао је да жели да помогне у потрази за истином у Македонији.

"Данас смо објавили други део мог прилога о корупцији у Македонији. Од 2015. године пратим и извештавам о томе како се група некомпетентних политичара уз помоћ непријатељских страних сила бестидно игра са животима и судбином македонског народа", навео је Гајзер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво