"Марадона" Исламске државе моли Албанију да га не изручи Русији

Расул Мислаев, познат и по надимку "Марадона", затражио је од албанских власти да га не изручи Русији, наводећи да му је "живот угрожен". Мислаев је прошле седмице ухапшен у Албанији по Интерполовој потерници.

Руски држављанин Расул Мислаев, који се 2013. године прикључио радикалним исламистима у Сирији, тренутно се налази у затвору у Драчу, где чека одлуку о евентуалном изручењу Русији, наводи албанска Панорама.

Мислаев је илегално ушао у Албанију, а ухапшен је у петак "због учешћа у терористичким организацијама".

"Марадона" је, током испитивања у Драчу, одбацио оптужбе које му на терет стављају руске власти, наводећи да се у Сирију упутио како би прикупио помоћ за жртве рата.

Према руским подацима, припадао је пак организацији блиској Исламској држави, а у Драч је пре годину дана стигао илегално и са лажним документима под именом "Дијего Марадона".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво