Драма на аеродрому – сукоб Ердогановог обезбеђења и граничара

Права драма одвијала се на писти сарајевског аеродрома када је дошло до сукоба између припадника Граничне полиције БиХ и чланова личног обезбеђења председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Приликом слетања авиона у којем се налазила делегације Републике Турске с Ердоганом на челу, чланови његовог обезбеђења су због недоличног понашања, те одбијања процедура и редовне контроле, дошли у вербални, а затим и кратки физички окршај с припадницима Граничне полиције БиХ, која је надлежна за Међународни аеродром у Сарајеву.

Након препирке је почело нагуравање, а како сазнаје Кликс, чланови турског осигурања су из авиона извукли оружје те га ставили за појас, а све се смирило када је из авиона крочио Ердоган.

Овај догађај за Кликс је потврдио директор ГП БиХ Зоран Галић, који је похвалио професионализам и реакцију припадника босанскохерцеговачке полицијске агенције.

"Они који долазе у БиХ мораће поштовати законе БиХ, а не покушавати бити изнад њих. Похваљујем реакцију јединице Граничне полиције БиХ јер да они нису били професионални и на нивоу на којем треба да буду, дошло би до отвореног сукоба", рекао је Галић за Кликс.

Додао је како и чланови Председништва БиХ када путују у иностранство увек поштују законе других држава.

Чланови Ердогановог обезбеђења и раније су, како сазнајем Кликс, приликом долазака у БиХ исказивали арогантно и бахато понашање, а данас су изазвали реакцију Граничне полиције БиХ.

Иначе, делегација Турске борави у Сарајеву због Самита процеса сарадње југоисточне Европе који се одржава на министарском и председничком нивоу у Сарајеву и на Јахорини.

Ердоган се данас састаo са члановима Председништва БиХ, а затим ће присуствовати свечаној вечери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво