Линта: Невино осуђени у Хрватској да служе казне у Србији

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта позвао је Министарство правде да тражи од Хрватске да Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган и други, како каже, невино осуђени Срби, наставе издржавање казни у Србији.

Главни разлог за ову молбу јесте нехуман и веома лош однос затворских власти према затвореницима српске националности, нaвео је Линта у писаној изјави.

Хрватска је, како каже, држава која не поштује људска права протераних Срба и српских повратника, а поготово не поштује људска права осуђених Срба у монтираним судским процесима за наводне ратне злочине.

"Хрватско правосуђе је пристрасно и непрофесионално правосуђе које је у функцији оправдања лажног и бесмисленог мита о Домовинском рату према коме су Србија и Срби тобоже агресори и злочинци, а Хрвати тобоже жртве и ослободиоци", навео је Линта.

Сматра и да је скандалозна одлука хрватске власти да Васиљковића казни са 30 дана самице у затвору у Лепоглави.

Етнички мотивисано хрватско правосуђе, каже Линта, осудило је Капетана Драгана, као и велику већину других Срба, на дугогодишње казне затвора без икаквих материјалних доказа само зато јер су се часно и храбро борили за национална и људска права свог народа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи