ДПС: Потребан речник аргумената, а не клетви

Спекулације да се Закон о Слободи веросиповести бави Српском православном црквом и да се законом покушава креирати нова црква у Црној Гори, потпуно су нетачне, истиче посланик Демократске партије социјалиста Црне Горе Милош Николић.

"Ријеч је о закону који на једнак и равноправан начин регулише статус свих вјерских заједница у Црној Гори и ријеч је о закону који је у потпуности усаглашен са највишим међународним правним стандардима", наводи Милош Николић и додаје да се још чека мишљење Венецијанске комисије.

Посланик ДПС-а истиче да се као спорно питање предлога закона о слободи вероисповести истиче питање имовине које је овим законом дефинисано само једним чланом.

"Питање имовине је кроз оно што је владин предлог регулисано на један праведан начин и не односи се само на Српску православну цркву, већ се односи на све вјерске заједнице у Црној Гори", истиче Николић.

Још један покушај замене теза јесте да Црна Гора покушава да креира нову цркву у Црној Гори, што је потпуна неистина, истиче посланик ДПС-а и закључује да црногорска власт искључиво ради на обнови онога што је аутокефална црногорска православна црква, без покушаја да ствара било шта ново.

Антицроногрска хистерија пласира се из одређених структура Црне Горе, националистичких структура Србије, али и Русије из које се "ничим изазван и ничим прозван" јавио Сергеј Железњак, каже Николић и закључује да су нажалост на "хистерију" насели и неки представници највише државне власти у Србији што досад није био случај.

Како би се тензије уклониле, неопходан је дијалог са представницима црногорске власти, каже посланик ДПС-а и додаје да дијалог неће водити у компромисе којима ће се историјске чињенице искривљавати и штетити црногорском државном интересу.

Упркос повећаним тензијама, Николић истиче да је у будућности нужан разговор "речником аргумената, а не речником клетви што је нарочито доступно од стране великодостојника Српске православне цркве".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи