Мандић за РТС: Наставља се антисрпска политика у Црној Гори

Испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици почиње Тројичиндански сабор на којем ће бити изражен протест против усвајања Закона о Слободи вероисповести, који је недавно усвојила црногорска Влада и ускоро би требало да га проследи Скупштини. Митрополија црногорско-приморска и опозициони Демократски фронт поручују да верници у Црној Гори припадају српској цркви и поручују властима у Подгорици да се не обрачунавају са неистомишљеницима.

Андрија Мандић је гостујући у Јутарњем Дневнику РТС-а навео да најава Мила Ђукановића о обнови црногорске аутокефалне цркве представља наставак антисрпске политике коју црногорски режим спроводи.

"На сабору желимо да пружимо подршку нашим епископима, свештенству, да заједно са Српском Православном Црквом којој припадамо пошаљемо поруку црногорском режиму и Милу Ђукановићу који је најавио обрачун са нашом Црквом кроз форму наводног обнављања аутокефалности црногорској православној цркви – да то не раде, да је то опасан посао и да је то само наставак антисрпске политике коју они спроводе", објашњава Мандић.

Сматра да је ово само још један у низу притисака на српски народ у Црној Гори али и Србију и Србе широм света.

"Позивамо их да се зауставе и да престану да чине то што чине, не само српском народу који живи у Црној Гори него и Србији и свим Србима на планети", апеловао је Мандић. 

Наводи да Мило Ђукановић даје снажну подршку такозваној држави Косово и да то наставља да чини кроз обрачун са Српском Православном Црквом, и кроз асимилацију српског народа у Црној Гори. 

"Није никаква тајна да је Мило Ђукановић саставни део великоалбанског државног пројекта и да малена Црна Гора на чијем је челу даје снажну подршку лажној држави Косово. Да би могао што снажније да помогне ту државну творовину према упуствима која добија са стране, он има задатака да се обрачуна са Србима који живе у Црној Гори", истиче Мандић.

Истиче да од Венецијанске комисије не очекује помоћ.

"Ми немамо никакво поверење у Венецијанску комисију. Двоје људи који су са ових простора а чланови су комисије управо су најснажнији заговорници такозване аутокефалне цркве", истиче Мандић.

Поручује да ће наставити  са борбом.

"Ми се овде боримо, имамо одговорност за наш народ, имамо одговорност за нашу цркву и ми ћемо сигурно наставити да радимо тај посао онако како најбоље знамо", закључио је Мандић.   

Од Србије очекује једну врсту солидарности и да настави да ради оно што је прописано Уставом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво