Прекинут поступак по тужби Ђукановића против "Атлас банке"

Судија подгоричког Основног суда Тамара Шуковић одлучила је да обустави поступак по тужби председника Црне Горе Мила Ђукановића против "Атлас банке", која је у међувремену отишла у стечај, преносе “Вијести”.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић мораће да сачека почетак поступка у коме тражи да се пониште сви документи којима је одбегли бизнисмен Душко Кнежевић наводно враћао његове дугове имовином својих фирми.

Судија подгоричког Основног суда Тамара Шуковић је одлучила да обустави поступак у односу на тужену "Атлас банку", која је у међувремену отишла у стечај.

"Суд је дана 15.5.2019. године донио рјешење којим се обуставља поступак у овој правној ствари у односу на туженог И реда А. Б. А. Д. П. Истог дана, суд је донио рјешење којим се утврђује прекид поступка у овој правној ствари, те одређује да ће се поступак наставити када стечајни суд укине мораторијум", одговорила је Вијестима портпаролка тог суда Ања Кркељић Милић.

Ђукановић је у фебруару поднео две тужбе том суду, тврдећи да његов дуг према "Атлас банци" не постоји, иако је исти тај дуг исплатио банци, након што су Вијести и Центар за истраживачко новинарство Црне Горе (ЦИН ЦГ) објавили да је председник имао отворене рачуне у Кнежевићевој банци, на којем је гомилао хиљаде евра дуга, које је касније покривао Кнежевић.

У другом поступку, који још није заказан, тражи од Кнежевића да му плати пола милиона евра одштете због повреде части и угледа.

ЦИН ЦГ и Вијести крајем јануара објавили су да је Ђукановић у "Атлас банци" имао рачун без лимита и ВИП револвинг картицу са које је плаћао рачуне, али никада није платио дуг тој банци.

Рачун од 16.000 евра платио је Кнежевић у фебруару 2017. године имовином својих фирми, пише у документима.

Ђукановић, међутим, тврди да за дуг није знао, нити је о њему од банке икада обавештаван и да због тога није никоме могао ни дати одобрење да га у његово име измири.

Након тога, ипак је "Атлас банци" платио дуг, тврдећи да он у ствари не постоји и да ће тужити банку и Кнежевића.

И док Ђукановић у тужби истиче да није био обавештен о дугу, у одговору на тужбу "Атлас банке" истиче се да постоје неспорни докази да је он одбијао да измири своје обавезе према банци.

Адвокатски тим председника Атлас Групе, одбеглог бизнисмена, Душка Кнежевића поднео је кривичну пријаву против председника Црне Горе Мила Ђукановића, којом се терети да је "организатор криминалне групе". 

Бивши извршни директор "Атлас банке" Марко Николић  ухапшен je 15. маја , док је заменица Дијана Зечевић након саслушања пуштена да се брани са слободе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи