Пленковић о шпијунској афери: Ништа ново

Хрватски премијер Андреј Пленковић истакао је да у односима Хрватске и Словеније нема "велике драме".

Андреј Пленковић је након завршеног састанка лидера ЕУ у Бриселу рекао новинарима да је на маргинама тог састанка разговарао са словеначким премијером Марјаном Шарецом, и то усред скандала због шпијунске афере.

Упитан да ли су разговарали о оптужбама Словеније да је обавештајна служба Хрватске прислушкивала словеначке званичнике, Пленковић је рекао да "то није ништа ново".

"Ускоро су европски избори и свако мора да има неку малу тему и да показује како штити националне интересе", рекао је Пленковић.

Сматра да у односима са суседом "нема велике драме".

Напоменуо је да би волео да две земље седну за сто и реше проблеме, и у том контексту додао да ће са Шарецом разговарати и на предстојећем самиту "16 + 1" у Дубровнику.

Шарец жали

Словеначки премијер рекао је да "жали због млаке реакције Брисела" на шпијунску аферу.

"Од Европске комисије сам очекивао да нагласи да је потребно да се поштује владавина права и да су притисци на медије недопустиви, посебно ако долазе из суседне државе", рекао је Шарец новинарима у Бриселу, преноси СТА.

Коментаришући опаску да је покушао да уведе ванредно стање уочи избора у ЕУ, он је рекао да тога нема.

"Одговорили смо на притисак. Сазвали смо седницу Савета за националну безбедност јер је за то било низ иницијатива, а ја то сматрам исправним", рекао је Шарец.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво