Хрватска, бацио четворо деце са првог спрата, троје тешко повређено

Један мушкарац је у Пагу бацио своје четворо деце с првог спрата куће. Троје деце теже је повређено, а најтеже седмогодишња девојчица која је на апаратима за дисање. Отац је ухапшен, а медији јављају да је у тој породици на Пагу и раније било проблема.

Седмогодишња девојчица је због погоршаног здравственог стања пребачена на даље лечење у Клинички болнички центар Загреб. 

Иако је био спреман авион Владе који је девојчицу требало да пребаци у Загреб, анализе су показале да због пнеумокранијума, односно присуства ваздуха у лобањи, не може путовати авионом, па је превезена санитетским возилом, пренела је Хина.

Од четворо деце коју је у Пагу с првог спрата породичне куће бацио отац, троје их је тешко повређено, а најтеже седмогодишња девојчица која је на одељењу интензивне медицине задарске болнице била стављена на механичко дисање.

"Девојчица има бројне повреде главе и грудног коша, тако да смо њу морали да ставимо на механичку вентилацију ", рекао је начелник одељења за интензивну медицину Еди Каруц.

Додао је да је друга, осмогодишња девојчица, која се такође налази на интензивној нези, при свести и да је стабилна, преноси Хина. Каруц је рекао да ће та девојчица сутра вероватно бити оперисана.

Повређена деца су узраста три, пет, седам и осам година, а бачена су с висине од око шест метара.

Према писањима хрватских медија, реч је о проблематичној породици која се доселила у Паг. 

Полиција је јутрос нешто пре седам часова примила информацију да је мушка особа (54) у Пагу са првог спрата породичне куће бацила своје четворо малолетне деце.

На место догађаја су хитно упућени полицијски службеници, као и Хитна помоћ, који су деци одмах пружили прву помоћ. Потом су колима превезени у Општу болницу Задар.

Отварајући седницу Владе, премијер Андреј Пленковић рекао је да су министри унутрашњих послова Давор Божиновић, здравства Милан Кујунџић, министарка за демографију, породицу, младе и социјалну политику Нада Мурганић и он били у контакту с различитим службама у Задру, и да су згрожени монструозним чином у Пагу.

"Провере су у току, пружа се хитна помоћ у болници у Задру. Потресени смо оваквим незапамћеним чином", рекао је Пленковић.

Пре седнице Владе, случај је коментарисала министарка Нада Мурганић. 

"Престрашно, не знам детаље. Надам се да ће деца бити добро, иако су прве информације из болнице да су доста повређена. Покушавамо с Центром за социјални рад у Пагу видети колико им је познато стање у породици. Послаћемо хитан инспекцијски надзор. Згранута сам, ужасно ми је жао деце и уопште не могу да верујем да се то малој деци може догодити", рекла је Мурганићева.

На питање да ли је реч о породици с проблемима и шта може рећи о томе, Мурганићева је рекла да су дошли с подручја Вировитице.

"Центар за социјални рад имао је на неки начин надзор над старијом девојчицом из првог брака због конфликтних односа у смислу некаквих поремећаја. Није било назнаке агресивности од стране оца. Позабавићемо се са случајем и даћемо информације колико заиста смемо и можемо. Ово је престрашан чин. Сада је најважније здравствено стање и опоравак деце", рекла је министарка Мурганић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво