Олујни ветар направио хаос у Црној Гори и Херцеговини

Орканска бура јачине преко 100 километара на час, која је почела да дува после поноћи, проузроковала је у Херцег Новом штете на електро-мрежи, заленилу, крововима кућа од Суторине до Каменара, вратима, прозорима, а однела је и део крова Института Игало, изнад базена. Ветар са ударима до 100 километара на сат ломиo стабла у Мостару. Јак олујни ветар који је дувао у Требињу девастирао је градски парк.

Позиви за помоћ почели су већ после 22 сата, а према речима начелника Службе Златка Ћировића, од синоћ су имали четири пожара код хотела "Xанаду", на Мокринама и два у Зеленици, преноси Радио Јадран.

Према његовим речима, ватрогасци су на неколико локација уклањали поломљена стабла, а око 4.30 су интервенисали на Савини, где је ветар избио врата на једном стамбеном објекту.

У Бијелој је на аутобуско стајалиште пало дрво и оштетило паркирана возила, а има кварова и на електро-мрежи, јер напон често слаби, а повремено долази и до краћих прекида.

Орканска бура је највећу брзину достигла јутрос око 3.00, када су удари ветра били 142 километра по сату.

Јак ветар који од синоћ дува у Подгорици већ је причинио штету. Како преносе Вијести, на више локација оборена су стабла и гране дрвећа. Нека су завршила на аутомобилима, чиме је причињена материјална штета.

Из подгоричких насеља јављају да је ветар оштетио кровове кућа, те да страхују од већег невремена.

Јак олујни ветар оборио је у Бару велику скелу постављену ради реновирања хотела у Булевару династије Петровић. Железничка инфраструктура Црне Горе саопштила је да је прекид са контактном мрежом на прузи Никшић-Подгорица узрокован лошим временским условима, односно, јаким ударима ветра, преноси РТЦГ.

У току ноћи у Херцеговини је почео да дува јак олујни ветар који је направио доста проблема у саобраћају, а једна особа је повређена. Ветар са ударима до 100 километара на сат ломиo стабла у Мостару, преноси сарајевски Кликс.

Једна особа у Мостару је задобила лакше телесне повреде пошто је стабло пало на путничко возила, а повређени је хоспитализован на Универзитетској клиничкој болници.

У том граду, услед снажних удара ветра дошло је до превртања камиона на мосту у насељу Родоч.

До несреће је дошло у јутарњим сатима, а удари су посебно снажни у предграђима, док је у самом граду, током протекле вечери срушено неколико стабала на паркиране аутомобиле, а на појединим објектима дошло је до обрушавања фасада.

Јак олујни ветар који је током ноћи дувао у Требињу, девастирао је градски парк, а велику штету претрпели су затворени базен, чија је градња у току, као и бројни приватни објекти.

У градском парку ветар је током ноћи ишчупао више стабала и том приликом оштетио јавну расвету, зелену површину и стазе, а на базену, чија је градња у току, ветар је однео тек постављену кровну конструкцију и бацио је у реку Требишњицу, преноси Н1 БиХ и додаје да су остаци кровне конструкције разнесени два километра реком.

Ветар је чупао стабла у више требињских насеља, носио кровове са објеката, а са једног продајног центра монтажне зидове. 

Како се наводи, јаки удари ветра очекују се и данас.

У Хрватској је због орканске буре, која је у Сплиту достизала и 176 километара на сат, затворен за саобраћај тунел Свети Рок и мост код Дубровника. Затворен је и ауто-пут од Ријеке ка Загребу на једној деоници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи