Орканска бура у Хрватској, пожари у Сплиту и Макарској

У деловима Далмације дува веома јака бура. У Поморском хидрометеоролошком центру Сплит потврдили су да је ноћас и јутрос најјача бура дувала у Макарској, чак 191 километар на сат, а у Сплиту је достигла 176 километара на сат и најјача је у последњих десет година. У приобаљу је избило и неколико пожара. Орканска бура зауставила је сав поморски саобраћај, а затворени су и неки путеви. 

Због јаке буре разбуктао се велики пожар код места Гребаштица, па је затворена јадранска магистрала, преноси ХРТ.

Хитне службе Сплитско-далматинске жупаније примиле су током ноћи стотине позива узнемирених грађана који су их звали у помоћ због орканске буре која им је оштетила имовину, али нико није повређен.

У Сплиту су букнула три пожара, али су их ватрогасци брзо угасили. У пожару на Брдима изгорело је ниско растиње и трава. Пожар је захватио и оштетио паркирано возило, а приликом гашења један ватрогасац је задобио лакше телесне повреде. 

Синоћ је пожар избио и у Макарској. У пожару је горело ниско растиње. Због опасности од ширења пожара због јаке буре накратко су евакуирани станари оближњих зграда.

Угашен је и пожар на подручју Нин–Затон. Иако је у једном тренутку изгледало да ће бити потребна и евакуација становништва то се ипак није догодило, сазнаје ХРТ од задарских ватрогасаца. Упркос јакој бури ватрогасци су савладали пожар и одбранили куће.

Јака бура изазвала је проблеме, па је у Солину оштећена кровна конструкција на пластенику, а делови које је однео ветар оштетили су возило које је било паркирано у близини.

У трговачком центру у Макарској урушио се панел зид приликом чега су се у продавници срушиле полице. У Трогиру је пало стабло на три возила на којима су настала већа оштећења. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи