Задранин кажњен јер је преправио графит "Уби Србина"

Против Задранина Јуре Зубчића поднета је кривична пријава због тога што је графит "Уби Србина" написан на згради месног одбора задарског већа преправио у "Љуби Србина".

Почетком децембра непознати починиоци написали су тај графит на згради, а Зубчић је испред речи "Уби" додао слово "Љ", тако да је графит гласио "Љуби Србина", преноси загребачки портал Индекс.

"Не трпим говор мржње и зато сам исправио графит. Пуно је лепше гледати поруке љубави, него поруке мржње", рекао је тада Зубчић.

Међутим, он је на свом Фејсбуку објавио да је због исправљања графита против њега поднета кривична пријава и да је због тога био у полицији на разговору.

"Поднетна је кривична пријава против мене због уништавања туђе имовине због дописаног слова 'Љ', те сам данас поводом тога био у полицији на разговору. Признајем да сам дописао слово Љ, али не сматрам да сам уништио туђу имовину, већ управо супротно, поправио сам је", написао је Зубчић.

Истовремено, он је позвао особу која га је пријавила анонимно да то уради пуним именом и презименом и запитао се да ли је то исто урадио и против онога ко је написао првобитни рафит.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво