Медојевић изашао из затвора, Кнежевић из Скупштине

Опозициони посланик Демократског фронта Небојша Медојевић током ноћи напустио је затвор, у коме је био од 1. децембра, а његов партијски колега, посланик Милан Кнежевић, изашао је синоћ из зграде Скупштине, у којој је провео скоро две седмице како би избегао хапшење.

Уставни суд Црне Горе је у среду привремено обуставио решење Апелационог и Вишег суда о стављању у затвор посланика ДФ Небојше Медојевића и Милана Кнежевића.

Медојевића су испред капија затвора чекали породица и руководство Демократског фронта, пренела је РТЦГ.

Небојша Медојевић је захвалио свима на подршци која му је пружана претходних дана, док се налазио у притвору.

"Јутрос у 2.40 на слободи, после 14 дана од противуставног и противзаконитог киднаповања од режима, због јавно изговорене речи. Само јако", написао је Медојевић на свом Фејсбук профилу.

После изласка и затвора, Медојевић је поручио да су његова супруга и он захвални свима на подршци и огромној позитивној енергији која им је дата у данима тешких изазова.

"Борба за слободу се наставља. Сад је ваљда јасно свима да је време за јединство и слогу свих људи који не желе да трпе ропство и диктатуру", истакао је Медојевић.

Додаје да "болесни, компромитовани, корумпирани систем који масовно крши људска права и слободе" мора бити одбачен.

"Време је за нови друштвени договор о темељним вредностима - слободи и демократији. Хвала свима. Само јако", закључио је Медојевић.

Медојевић је био ухапшен у ноћи 30. новембра на 1. децембар, по налогу Вишег суда у Подгорици у предмету поводом тврдњи о примању и давању мита.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи