Медојевић био у болници јер му је позлило, сутра протест испред парламента

Председник покрета за промене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић враћен је у Завод за извршење кривичних санкција, након што је у Клиничком центру Црне Горе добио терапију, јер му је претходно позлило.

Небојша Медојевић био је у Ургентном центру због опште исцрпљености и слабости организма.

Медојевићева супруга Марина Медојевић на свом Фејсбук профилу написала је да су лекари рекли да њен супруг више не сме бити без хране.

Медојевић је примио три инфузије и урађене су му разне анализе и прегледи, после чега је добио терапију и упут за затворски стационар где се медицинско особље брине о болесним затвореницима, пренела је РТЦГ.

Лидери ДФ Андрија Мандић и Милан Кнежевић позвали су грађане на протест сутра у 18 сати испред зграде Скупштине.

"Очекујемо све који се представљају као опозиција да нам се прикључе. На овако великим стварима превазилазе се много крупнији проблеми од различитих ставова", нагласио је Мандић.

Позвао је и представнике НВО сектора да им се прикључе у протесту.

Кнежевић је рекао да "сви којима је стало до Устава, закона и слободе мишљења, а не до Кнежевића и Медојевића" треба да сутра увече дођу на протест.

Извор Вијести из Клиничког центра рекао је да је Медојевић осећао болове у грудном кошу, отежано дисање и трњење леве руке. Прегледан је кардиолошки, урађен му је рендген плућа. Његово стање је вероватно последица исцрпљености. 

Посланик Демократског фронта, Славен Радуновић написао је раније на Фeјсбуку да се Медојевићу здравствено стање значајно погоршало.

"Небојши је позлило. Пребачен је у КБЦ. Управо смо обавештени да се Небојши Медојевићу здравствено стање, као последица деветодневног штрајка глађу, значајно погоршало", написао је Радуновић.

Небојша Медојевић ухапшен је прошле седмице у Подгорици.

Медојевић је ухапшен по налогу који је издао подгорички Виши суд у предмету формираном поводом тврдњи о примању и давању мита. Он је у притвору, јер је одбио да каже ко је припадник АНБ-а који му је саопштио да је тужилац Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају јавности познатој као "Царине", преносе Вијести.

Кажњен је са још два месеца затвора јер је одбио да сведочи у предмету који је формиран поводом његових тврдњи из маја прошле године, да је Главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године. Ову казну по закону Медојевић може издржати тек након што му истекне ова због које се већ налази у затвору.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво