Мектић: Нетачни наводи о црној листи Срба

Министар безбедности БиХ Драган Мектић тврди да су нетачни наводи београдских медија да Сарајево спрема листу непожељних особа из Србије којима ће бити забрањен улазак у БиХ.

Мектић је коментарисао наводе Вечерњих новости да Сарајево спрема листу Срба којима ће бити забрањен улазак у БиХ, и оценио да је то "најобичнија глупост и измишљотина".

"Сви системи који се заснивају на лажима и дезинформацијама, мислим да немају светлу будућност", рекао је Мектић за Кликс.

На питање може ли претпоставити ко креира такве текстове, Мектић је директно оптужио актуелну власт у Републици Српској, а све због, како је рекао, политичке принципијелности.

"То је због тога што сам један од људи у Српској демократској странци који чврсто стоје на становишту да не треба улазити у било какву коалицију са СНСД-ом", рекао је Мектић.
.
Додао је да његови политички неистомишљеници мисле да га могу сломити у његовим политичким ставовима. "Мисле, али то напросто није могуће", поручио је Мектић.

Вечерње новости претходно су објавиле да после Црне Горе и "Сарајево спрема црну листу Срба", и да би на њој могли да се "нађу пословни људи, историчари, књижевници, новинари, али и политичари".

"Министар безбедности БиХ Драган Мектић припрема званичну листу непожељних особа из Србије којима ће бити забрањен улаз у БиХ", пише лист.

Наводи да би на њој, између осталих, могли да се нађу и српски министар одбране Александар Вулин, лидер радикала Војислав Шешељ, главни уредник ТВ Хепи Миломир Марић и председника покрета Заветници Стефан Стаменковски.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 09. нов 2018, 14:01) - FORum LIvii [нерегистровани]

ako koza laze , rog ne laze

Ovaj lik je vec poceo sa zabranama a sada negira.Ko je zabranio ulazak u BiH, ruskom piscu Zaharau Prilepinu?I ZASTO?To je pocetak zabrane piscima koja se pocela siriti na Crnu Goru.Ko je sledeci?

(петак, 09. нов 2018, 13:42) - anonymous [нерегистровани]

Црна листа

Ако се листа ипак појави, било би поштено да падне оставка на то место.