Каменос: Не очекујте да влада падне, избори у октобру или мају

Грчки министар одбране и лидер десничарске странке "Независни Грци" Панос Каменос, који је мањински партнер у влади левичарског премијера Алексиса Ципраса, поручио је да не треба очекивати пад актуелне владе у Атини.

"Не очекујте да влада падне. То око чега смо се договорили са нашим партнерима у влади је валидно", казао је Каменос на седници Националног савета своје странке, преноси АНА.

Он је рекао да ће избори у Грчкој бити одржани "или у октобру, на крају четворогодишњег мандата владе, или у мају наредне године".

Наводи се да је Каменос нагласио да "до марта, или када год се Споразум из Преспе (о Републици Северна Македонија) буде нашао у грчком парламенту, то није питање за расправу са партнером у влади".

Грчки лист Катимерини јуче је објавио да су, само три дана  оставке министра спољних послова Никоса Коцијаса и упозорења премијера Ципраса да неће толерисати неслагања у вези са питањима од националног интереса, на помолу нови сукоби у грчкој влади, након гласања за почетак процедуре уставних реформи у македонском Собрању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи