Коцијас: Дао сам оставку, али сам срећан

Бивши грчки министар спољних послова Никос Коцијас изјавио је да је, иако је поднео оставку, срећан што је постизањем Преспанског споразума с Македонијом учињен значајан корак.

Коцијас је то, како преноси грчка агенција АНА, рекао приликом примопредаје дужности премијеру Алексису Ципрасу, који је од данас и шеф грчке дипломатије.

"Захвалан сам премијеру на части и поверењу које ми је указао поверивши ми спољну политику. Направили смо корак напред када се ради о спору са Бившом Југословенском Републиком Македонијом. Хвала (македонском премијеру) Зорану Заеву и посланицима", рекао је Коцијас.

Поводом одласка Коцијаса, огласио се Јоргос Кумуцакос из највеће опозиционе странке, Нове демократије, који је рекао да ће Коцијас остати запамћен по Преспанском споразуму који је штетан за државу.

Према његовим речима, својим одласком Коцијас је оставио у наслеђе нерешене проблеме, лоше руковођење спољним пословима и лоше руковођење Министарством спољних послова.

"Коначни резултат Коцијасовог мандата ући ће у историју и умове Грка за доношење штетног по нацију Преспанског споразума и уступање македонске националности и језика Скопљу", рекао је Кумуцакос.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи