"У Хрватској се вређање Срба представља као родољубиви чин"

Посланик у хрватском парламенту из Самосталне демократске странке Срба (СДСС) Борис Милошевић рекао је да се у Хрватској непрестано одржава клима у којој је пожељно вређати и претити Србима, што се представља како некакав родољубиви чин.

Борис Милошевић је упозорио на честе нападе на ученике Српске православне опште гимназије у Загребу.

"Пре десетак дана у градском аутобусу нападнут је ученик Српске православне опште гимназије. Напала га је група тинејџера који су знали кога су гађали и у коју школу он иде. Ученици те гимназије стално доживљавају претње, провокације, сексизам међу ученицама, а било је и каменовања", упозорио је Милошевић у хрватском сабору.

Подсетио је да је ту гимназију чувала и полиција.

"Ученици и професори школе развили су висок праг толеранције за такве ствари. То су деца која долазе из целе Хрватске, из сиромашних крајева, из средина исподпросечног животног стандарда", указао је Милошевић, пренео је портал Индекс.

У пролеће су, подсетио је, посетили сабор.

"Били су на галерији Сабора и поздравили их пљеском, питали их где се виде у будућности и рекли су у Хрватској, упркос томе што им се догађа и стигма коју носе на плећима", рекао је Милошвић, који је недавно био заједно са председником СДСС Милордом Пуповцем, када је на загребачкој пијаци погођен хрпом хране.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи