Марковић: Црна Гора нема списак непожељних Срба

За сада нема листе непожељних особа из Србије у Црној Гори, изјавио је црногорски премијер Душко Марковић и додао да таква одлука владе неће бити сакривена од јавности, ако се за тим укаже потреба.

Душко Марковић је то рекао коментаришући медијске наводе да је Црна Гора припремила списак непожељних особа из Србије, на којем се наводно налази и поглавар СПЦ патријарх Иринеј.

"Када буде било потребе за тим, и када буде оправданих разлога, она ће бити конструисана и нећемо је крити од јавности. Није за сада састављена листа. Било је очекивано да ће бити. Црна Гора је одлучна да брани своје државно достојанство демократским и другим средствима, које могу личити на забрану уласка", рекао је Марковић новинарима на Жабљаку.

Осврнуо се и на данашњу изјаву патријарха Иринеја "да смо ми један народ, иако смо подељени".

"Нисам имао прилику да чујем ту изјаву, она је другачија од оне приликом последње посете", рекао је Марковић.

Добио је, рекао је, позив да буде гост током посете патријарха антохијског и целог Истока Јована X и патријарха СПЦ Иринеја, те да им је одговорио да се захваљује, али да због најављене посте Жабљаку није у могућности.

"Захвалио сам се и у писму поручио да очекујем да ће Иринеј повући (ранију) изјаву и извинити се грађанима Црне Горе", рекао је Марковић.

Премијер је рекао да је у синоћњем телефонском разговору са митрополитом Амфилохијем добио најаву "данашњег приступа" патријарха Иринеја, пренео је портал РТЦГ.

"Црна Гора нема разлога да погне главу када је у питању њен идентитет и достојанство. Верујем да је то и патријарх Иринеј разумео", указао је Марковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи