Хрватском новинару претње смрћу због емисије о прослави "Олује"

Домагој Зовак, уредник хрватске сатиричне емисије "Њуз Бар Прајм Тајм", добио је претње смрћу преко друштвених мрежа након последње епизоде емисије, која се бавила обележавањем годишњице "Олује" у Хрватској.

Након те епизоде која се емитује и на регионалној телевизији Н1, Зовку је путем Фејсбука поручено: "И ти ћеш добити у потиљак, кунем се".

Зовак је с истог профила и пре добијао поруке, али се углавном радило о увредама. Овог пута, међутим, реч је о претњи смрћу, а осим поруке да ће "добити у потиљак", мушкарац је Зовку послао и ред вожње аутобуске линије којом је путовао годинама у посети породици.

Новинар је цео случај пријавио полицији.

"Сјајно је што смо толико напредовали као друштво да је нормално кад на телевизији виде нешто што им се не свиђа, да се једноставно, уместо даљинског управљача, људи одлуче за претњу смрћу аутору емисије", истиче Зовак.

"Требало је догурати до овога. Али, мало бранитељи који отказују концерте неподобним певачима, па тужилаштво који не гони оне који прете, 'јер су били пијани и јер су бранитељи', па председница која каже да су претње само израз незадовољства и коначно дођемо до овако олаког разбацивања с претњама смрћу. Ја сам то сад пријавио", рекао је Зовак за Н1 и додао: "Као Војко Врућина, река' сан – не може".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво