Бањалука, помен страдалима у "Олуји"

У Бањалуци се обележавају 23 године од страдања Срба у хрватској оружаној акцији "Олуји". Положени су венци на Пердувовом гробљу, а у наставку обележавања служен је парастос у Храму Христа Спаситеља, преноси РТРС.

Срби који су преживели највеће страдање у Хрватској, породице убијених, представници бројних удружења, градских власти, положили су венце на Пердувовом гробљу.

Затим је у бањалучком Храму Христа Спаситеља служен парастос за све страдале.

У Народном позоришту Републике Српске биће одржана трибина "Дани туге и сећања".

Обележавање организује Документационо-информациони центар Веритас.

У Бачкој Паланци синоћ је одржана централна манифестација облежавања Дана сећања на убијене и прогнане Србе у хрватској оружаној акцији "Олуја", 4. августа 1995. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се