Хан: Македонија пише историју, нема времена за губљење 

Европски комесар за суседство и политику проширења Јоханес Хан, који борави у Скопљу учествовао је у раду Националног савета за европске интеграције и том приликом поручио да Македонија сада пише историју и да нема времена за губљење. 

Хан је претходно присуствовао седници македонске владе на којој је и званично започет скрининг у оквиру процеса прикључења те земље Европској унији.

На седници Савета, Хан је рекао да је Македонија сада на почетку "дугог путовања" на којем је важно демонстрирати инклузивност, те да је реч о стратешким приоритетима земље.

"Имате једину могућност да све снаге уједините око доброг за земљу. Пред нама је низ изазова и ја вас позивам да будете фокусирани и уједињени", рекао је Хан.

Европски комесар је истакао да су приоритети ЕУ, приоритети које је утврдио Европски савет, а Европска комисија ће, додао је, наставити Скопљу да помаже у овом процесу који укључује реформе у правосуђу, борбу против корупције и организованог криминала, реформу безбедносних и обавештајних структура и реформу јавне управе.

Хан је наговестио да је за будућност Македоније важно да предстојећи референдум о споразуму са Грчком успе и поновио позив свим грађанима, посебно младима, да остваре своје демократско право.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво