Aтина протерује двојицу руских дипломата, Москва узвраћа ударац

Грчка протерује двојицу руских дипломата из земље, а Москва поручује да ће на то одговорити протеривањем двојице грчких дипломата, наводи РИА.

Грчка је раније саопштила да ће протерати двојицу руских дипломата из земље, а руски посланик Андреј Климов наводи да ће Москва одговорити такође протеривањем двојице грчких дипломата, јавља РИА.

Портпарол грчке владе Димитрис Цанакопулос поручује да Грчка неће толерисати било какво понашање које крши међународно право.

Званична Атина одлучила је наводно да протера двојицу руских дипломата због покушаја подмићивања грчких званичника ради добијања одређених информација и подривања споразума о имену Македоније, пише грчки лист Катимерини.

Позивајући се на дипломатске изворе, лист тврди да су Руси наводно на разне начине покушали да "прошире свој утицај у Грчкој", између осталог и мешањем у активности Царског друштва хришћанских Палестинаца.

Према писању Катимеринија, Атина је одлучила да протера Виктора Јаковљева и још једног неименованог руског дипломату.

Наводе да су руске дипломате покушале да подрију споразум о имену Македоније који су недавно постигли Атина и Скопље.

Грчка ће такође забранити улаз двојици дипломата, за које каже да су вршили активности које не одговарају њиховом дипломатском статусу, наводи Катимерини.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво